Kök Zencefil Nasıl Kullanılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kök Zencefil Nasıl Kullanılır?

Kök Zencefili Nasıl Kullanılır, Birçok hastalıklara şifa olan zencefilin farklı kullanım şekli vardır. Zencefiller kendi içinde de farklı şekillerde tüketilmektedirler. Zencefil çayı, balla karıştırılarak, limon ile karıştırılarak ve günlük takviye amaçlı tabletler halinde de kullanılmaktadır. Fakat kök zencefili genel olarak bal ve limon ile karıştırılarak kullanılmaktadır. Kök zencefili tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar kök zencefilini tüketecek olanın yaşı ve buna bağlı olarak kullanım miktarı önemlidir. Kök zencefili bilinçsiz bir şekilde kullanıldığı takdirde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Çünkü zencefilin faydaları olduğu kadar, bilinçsiz tüketildiği zaman zararları vardır. Genel olarak kök zencefilin tüketildiği yöntem olan bal ile kullanımını maddeler halinde sıralayacak olursak;
  • Öncelikle bir kök zencefili temiz bir şekilde ovalayarak yıkanır.
  • Sonrasında kabuğunu soyarak jülyen (Elma) dilimi şeklinde ve çok kalın olmayacak bir şekilde doğranır.
  • Bir saklama kabında bal ile karışımı hazırlanır.
  • 24 saat sonrasında yaş grubuna göre günlük tüketimde; çocuklarda bir tatlı kaşığı yetişkinlerde ise bir çorba kaşığı tüketilmek kaydıyla hazırlanmış olur.
Görüldüğü üzere kök zencefili bal ile bu şekilde hazırlanır. Bunun yanı sıra kök zencefili ballı çay, limonlu çay ile tüketilebilir ballı ve limonlu çayın hazırlanışı oldukça basittir. Bir kök zencefilini temiz bir şekilde yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak jülyen (Elma) dilimi şeklinde dilimledikten sonra yine kullanım miktarına dikkat ederek çocuklar için maksimum iki üç dilim fincana atılır yetişkinlerde ise bu oran iki üç katına çıkabilir. Çayınızı hazırladıktan sonra bal veya limon da katarak çayınızı yudumlayabilirsiniz. Fakat günlük kullanımda maksimum iki üç bardak tüketilebilir. Ayrıca zencefil çayı soğuk kullanılmalıdır çok sıcak olmamalıdır. Zencefil kökünün bir diğer kullanım şeklide kurutarak kullanılmasıdır. Bir zencefil kökünü kuruttuktan sonra rendeleyerek, toz haline getirdikten sonra yemeklerimize özellikle etlerde (Balık, tavuk, kırmızı et) aşırıya kaçmadan baharat gibi kullanabilir. Zencefilin hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsağı çalıştırdığı düşünüldüğünde, yemeklerde kullanılmasında kattı lezzeti yanında şifalarından da faydalanılabilir.

Kök Zencefil Nasıl Kullanılır Yorumları

soru

neptune

14 Nisan 2016 Perşembe

Fotoğraf zerdeçal bitkisine ait, zencefile değil, lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın

Cevap yaz

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Zencefil Balgam Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Zencefil Balgam Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır?

Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır?

Zencefil Zayıflatır mı?

Zencefil Zayıflatır mı?

Taze Zencefil Nasıl Kullanılır?

Taze Zencefil Nasıl Kullanılır?

Zencefil Nasıl Yetiştirilir?

Zencefil Nasıl Yetiştirilir?

Zencefil Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Zencefil Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Zencefil Nerede Bulunur?

Taze Zencefil Nerede Bulunur?

Zencefil Yağ Yakar mı?

Zencefil Yağ Yakar mı?

Zencefil Ekimi Nasıl Yapılır?

Zencefil Ekimi Nasıl Yapılır?

Zencefil Kürü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zencefil Kürü Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Zencefil Zerdeçal Faydaları Nelerdir?

Zencefil Zerdeçal Faydaları Nelerdir?