zencefil.gen.tr
zencefil
Sosyal Medyada Paylaş
Gebelikte Zencefil
Zencefilin Zararları
Taze Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Tansiyonu Yükseltirmi
Zencefil Balgam
Zencefil Afrodizyak
Taze Zencefil Nerede Bulunur
Zencefil Yağ Yakar Mı
Zencefil Nerede Yetişir
Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Çayı İle Zayıflama
Bal Ve Zencefil Karışımı Nasıl Hazırlanır
Yoğurt Zencefil Zerdeçal
Taze Zencefil Nasıl Saklanır
Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Kök Zencefil Nasıl Kullanılır
Öksürük İçin Zencefil
Zencefil Salatalık Limon Nane
Yoğurt Zencefil Zerdeçal Tarçın
Bal Zencefil Çörek Otu Karışımı
Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Faydaları
Zencefil Kanser
Zencefil Macunu
Kök Zencefil
Zencefil Kürü
Tarçın Zencefil Çayı
Zencefil Kökü
Zencefil Bal Karışımı Nasıl Yapılır
Zencefil
Zencefil Zayıflatırmı
Zencefil Bal Limon
Zencefil Zerdeçal Faydaları
Toz Zencefil
Zencefil Çayı
Tüm Sayfalar >>









Kök Zencefil Nasıl Kullanılır

Kök Zencefili Nasıl Kullanılır, Bir çok hastalıklara şifa olan zencefilin farklı kullanım şekli vardır. Zencefiller kendi içinde de farklı şekillerde tüketilmektedirler. Zencefil çayı, balla karıştırılarak, limon ile karıştırılarak ve günlük takviye amaçlı tabletler halinde de kullanılmaktadır. Fakat kök zencefili genel olarak bal ve limon ile karıştırılarak kullanılmaktadır. Kök zencefili tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar kök zencefilini tüketecek olanın yaşı ve buna bağlı olarak kullanım miktarı önemlidir.Kök zencefili bilinçsiz bir şekilde kullanıldığı takdirde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Çünkü zencefilin faydaları olduğu kadar, bilinçsiz tüketildiği zaman zararları vardır. Genel olarak kök zencefilin tüketildiği yöntem olan bal ile kullanımını maddeler halinde sıralayacak olursak;
  • Öncelikle bir kök zencefili temiz bir şekilde ovalayarak yıkanır.
  • Sonrasında kabuğunu soyarak jülyen (elma) dilimi şeklinde ve çok kalın olmayacak bir şekilde doğranır. 
  • Bir saklama kabında bal ile karışımı hazırlanır.
  • 24 saat sonrasında yaş grubuna göre günlük tüketimde; çocuklarda bir tatlı kaşığı yetişkinlerde ise bir çorba kaşığı tüketilmek kaydıyla hazırlanmış olur.
Kök Zencefil Nasıl KullanılırGörüldüğü üzere  kök zencefili bal ile bu şekilde hazırlanır. Bunun yanı sıra kök zencefili ballı çay, limonlu çay ile tüketilebilir ballı ve limonlu çayın hazırlanışı oldukça basittir. Bir kök zencefilini temiz bir şekilde yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak jülyen (elma) dilimi şeklinde dilimldikten sonra yine kullanım miktarına dikkat ederek çocuklar için maksimum iki üç dilim fincana atılır yetişkinlerde ise bu oran iki üç katına çıkabilir. Çayınızı hazırladıktan sonra bal veya limon da katarak çayınızı yudumlayabilirsiniz. Fakat günlük kullanımda maksimum iki üç bardak tüketilebilir. Ayrıca zencefil çayı soğuk kullanılmalıdır çok sıcak olmamalıdır. Zencefil kökünün bir diğer kullanım şeklide kurutarak kullanılmasıdır. Bir zencefil kökünü kuruttuktan sonra rendeleyerek, toz haline getirdikten sonra yemeklerimize özellikle etlerde (balık, tavuk, kırmızı et) aşırıya kaçmadan baharat gibi kullanabilir. Zencefilin hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsağı çalıştırdığı düşünüldüğünde, yemeklerde kullanılmasında kattı lezzeti yanında şifalarından da faydalanılabilir.  

Yayınlanma Tarihi : 27.8.2015 05:30:48

Kök Zencefil Nasıl Kullanılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kök Zencefil Nasıl Kullanılır"

Betül

Zencefil diyip zerdeçal gösteriyosunuz basıl iş

018-2.-01

Kullanıcı oyu: 4,5

neptune

Fotoğraf zerdeçal bitkisine ait, zencefile değil, lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın

016-4.-14

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zencefilin Faydaları

Zencefilin faydaları, havlıcan, kakule ve zerdeçal ile aynı familyaya ait olan zencefil başta Hint mutfağı olmak üzere, Arap, Asya gibi ülkelerde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Daha çok yemeklere lezzet katmak amacı ile k...

Zencefil Çayı

Zencefil çayı, Anavatını Asya olan zencefil Çin, Brezilya, Jamaika, Hindistan gibi birçok ülkede üretilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan zencefil yemeklerde baharat olarak da yaygın bir şekilde kullanılan bir b...

Zencefil Balgam

Zencefil Balgam, Genellikle nemli ve sulak iklimlerde görülen ve sarı bir çiçek olan zencefilin kökü yassı ve gri renkte olur. Zerdaçalla büyük benzerliği olan zencefil, mutfaklarda baharat olarak ve tıp alanında da bazı malzemele...

Zencefil Kanser

Zencefil kanser, Zencefil birçok hastalığın tedavisinde kullanılan doğanın bizlere sunmuş olduğu mucizevi bir bitkidir. Birçok faydasının yanı sıra son zamanlarda en çok konuşulan faydası zencefilin kanser tedavisi için doğal bir...

Zencefil Şekeri

Zencefil şekeri, aktarlarda, marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir üründür. Bu lezzetli ve şifalı yiyeceği evinizde yapmayı da deneyebilirsiniz. Zencefil çoğu evde tazesiyle, kurusuyla bulunan bir baharat türüdür. İster öksür...

Yoğurt Zencefil Zerdeçal

Yoğurt, Zencefil, Zerdeçal, Bu üçlü bir araya geldiğinde birçok hanımın büyük sorunu olan göbek ve basen probleminden kurtulmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun tek başına tüketildiğinde dahi göbek bölgesinde bulunan yağların büyük or...

Zencefil Kürü

Zencefil Kürü, Birçok kadının şikayet ettiği ortak konu cildin aşırı derecede yağlı olmasıdır. Bu durumu gidermek için bir çok para çeşitli kozmetik ürünlerine gitmekte buna rağmen kesin bir sonuç alınamamaktadır. Ayrıca bu tür ko...

Zencefil Salatalık Limon Nane

Zencefil salatalık limon nane, bazen karında şişlik, kaslarda gevşeme gibi sorunlara maruz kalınabilir. Kişi ne kadar zayıf olsa da karında şişkinlik vardır ve bu şişkinlikten kurtulmak için bir çok yola başvurur. Özellikle kadınl...

Zencefil Afrodizyak

Zencefilin Afrodizyak, Zencefil sonbaharda yaprakları sararıp döküldükten sonra kökleri çıkarılıp yıkanır. Dış kabuğu soyulduktan sonra bir gece suda bekletilen zencefiller güneşte kurumaya bırakılır. Kurutulup öğütüldükten sonra...

Zencefil Bal Limon

Zencefil bal limon, zencefil bal ve limon üçü de birbirinden faydalı bir çok sağlık sorunlarında başvurduğumuz ayrıca çok da lezzetli yiyeceklerdir. Yemeklere lezzet katmak amacıyla vazgeçilmez olarak kullandığımız ürünlerdir. Tab...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

zencefil, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018