Zencefil Bal Limon
Zencefil bal limon, zencefil bal ve limon üçü de birbirinden faydalı bir çok sağlık sorunlarında başvurduğumuz ayrıca çok da lezzetli yiyeceklerdir. Yemeklere lezzet katmak amacıyla vazgeçilmez olarak kullandığımız ürünlerdir. Tabi bunun yanı sıra üçünün karışımı bambaşka bir vitamin mineral kaynağıdır. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez karışımıdır. Her derde deva süper bir karışımdır. Tadı kokusu da oldukça güzeldir. Diğer tedavi amaçlı kullanılan karışımlar içerisinde en lezzetli olanıdır. Çünkü içerisinde bir lezzet deposu olan bal yoğun miktarda bulunur. Kış aylarının yaklaşması ile soğuk algınlığı öksürük gribal enfeksiyon ateş gittikçe artan ve sık sık yakalandığımız hastalıklar haline gelir ve bünyemizin zayıf düşmesine sebep olur. Tüm bu hastalıklardan korunmanın ya da hasta olduysak bu hastalıklardan kurtulmanın yolu zencefil bal ve limon üçlüsünden oluşan karışımdır. Bu karışımı hasta olmadan içmek çok daha faydalı olacaktır çünkü hastalığın vücuda girmeden önlenmesini sağlar.Zencefil bal limon karışımı tarifi için gerekli malzemeler - İki yüz elli gram taze zencefil
- Dört yüz gram süzme bal
- İki adet limon
Zencefil bal limon karışımı yapılışı, yapmaya başlarken öncelikle zencefiller yıkanır ve kurulanır. İsteğe bağlı olarak kabukları ince bir şekilde soyulur ve çok küçük olmayacak küpler şeklinde doğranarak bir cam kavanoza alın. Üzerine süzme balı ilave edin ve kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında iki üç ay kadar muhafaza edilebilir. Tarifte yazan limon kullanırken içerisine ilave edilir. İstenildiği zaman bir yemek kaşığı dolusu bir su bardağına konur üzerine bir dilim limon sıkılır ve sıcak su ilave edilip iyice karıştırılır. Bu karışımdan günde iki bardak içildiği takdirde kışın tüm enfeksiyon hastalıklarına karşı ve öksürüğe karşı korunursunuz. Eğer öksürüyorsanız tükettiğimiz taktirde kısa sürede boğazınızı yumuşatacak ve öksürüğünüzü geçirecektir. Ayrıca araç tutması sıkıntısı yaşayanlar, mide üşütmelerinde kaynaklı bulantılarda çok etkilidir.
Yayınlanma Tarihi : 27.8.2015 05:50:58
Yorum Yapılmış "Zencefil Bal Limon"
Her şey güzel de, buzdolabına koyduğumuz bu zencefil+bal+limon karışımının dolapta ne kadar durduktan sonra ilk kez kullanacağımız belirtilmemiş...Bir gün durduktan sonra mı kullanalım, bir kaç gün mü bekleyelim?...
2016-10-30
Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Zencefilin faydaları, havlıcan, kakule ve zerdeçal ile aynı familyaya ait olan zencefil başta Hint mutfağı olmak üzere, Arap, Asya gibi ülkelerde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Daha çok yemeklere lezzet katmak amacı ile k...
Zencefil çayı, Anavatını Asya olan zencefil Çin, Brezilya, Jamaika, Hindistan gibi birçok ülkede üretilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan zencefil yemeklerde baharat olarak da yaygın bir şekilde kullanılan bir b...
Zencefil Balgam, Genellikle nemli ve sulak iklimlerde görülen ve sarı bir çiçek olan zencefilin kökü yassı ve gri renkte olur. Zerdaçalla büyük benzerliği olan zencefil, mutfaklarda baharat olarak ve tıp alanında da bazı malzemele...
Zencefil kanser, Zencefil birçok hastalığın tedavisinde kullanılan doğanın bizlere sunmuş olduğu mucizevi bir bitkidir. Birçok faydasının yanı sıra son zamanlarda en çok konuşulan faydası zencefilin kanser tedavisi için doğal bir...
Zencefil şekeri, aktarlarda, marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir üründür. Bu lezzetli ve şifalı yiyeceği evinizde yapmayı da deneyebilirsiniz. Zencefil çoğu evde tazesiyle, kurusuyla bulunan bir baharat türüdür. İster öksür...
Yoğurt, Zencefil, Zerdeçal, Bu üçlü bir araya geldiğinde birçok hanımın büyük sorunu olan göbek ve basen probleminden kurtulmasına yardımcı oluyor. Yoğurdun tek başına tüketildiğinde dahi göbek bölgesinde bulunan yağların büyük or...
Zencefil Kürü, Birçok kadının şikayet ettiği ortak konu cildin aşırı derecede yağlı olmasıdır. Bu durumu gidermek için bir çok para çeşitli kozmetik ürünlerine gitmekte buna rağmen kesin bir sonuç alınamamaktadır. Ayrıca bu tür ko...
Zencefil salatalık limon nane, bazen karında şişlik, kaslarda gevşeme gibi sorunlara maruz kalınabilir. Kişi ne kadar zayıf olsa da karında şişkinlik vardır ve bu şişkinlikten kurtulmak için bir çok yola başvurur. Özellikle kadınl...
Zencefilin Afrodizyak, Zencefil sonbaharda yaprakları sararıp döküldükten sonra kökleri çıkarılıp yıkanır. Dış kabuğu soyulduktan sonra bir gece suda bekletilen zencefiller güneşte kurumaya bırakılır. Kurutulup öğütüldükten sonra...
Zencefil bal limon, zencefil bal ve limon üçü de birbirinden faydalı bir çok sağlık sorunlarında başvurduğumuz ayrıca çok da lezzetli yiyeceklerdir. Yemeklere lezzet katmak amacıyla vazgeçilmez olarak kullandığımız ürünlerdir. Tab...
|
|