{ "title": "Zencefil Şekeri", "image": "https://www.zencefil.gen.tr/images/zencefil-sekeri.gif", "date": "19.01.2024 21:20:36", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Zencefil şekeri, aktarlarda, marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir üründür. Bu lezzetli ve şifalı yiyeceği evinizde yapmayı da deneyebilirsiniz. Zencefil çoğu evde tazesiyle, kurusuyla bulunan bir baharat türüdür. İster öksürük ister soğuk algınlığı, iştah açıcı özelliğinden yararlanabilirsiniz. İsterseniz kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz. Zencefil şekerini de elinizin altında atıştırmalık olarak bile bulundurun deriz. Bir parça bile tükettiğinizde midenizin rahatlığını hissedeceksiniz. Eğer mide bulantısı sorununuz varsa, hiç beklemeden zencefil şekeri tüketin. Şimdi birlikte zencefil şekerini yapmaya başlayabiliriz.

Zencefil şekeri için gerekli malzemeler
Zencefil şekeri nasıl yapılır?

Önce taze zencefillerin kabuklarının ince bir şekilde soyun. Bunları verev parçalar şeklinde incecik dilimlemelisiniz. Daha sonra uygun bir tencereye su koyarak, bunun içine dilimlenen zencefilleri atın. Ocakta 10 dakika kadar kaynatarak, kevgirden suyunu süzün. Bu yaptığınız işlemi yaklaşık 3 defa tekrarlayın. Bunu yapmamızın nedeni zencefilin iyice acı tadının çıkması içindir.

Şimdi başka bir tencerenin içine suyu, toz şekeri ve tuzu koyarak kaynatın. Bu şekilde şurup elde edeceksiniz. Kaynadıktan sonra içine tatlanmış olan zencefilleri atarak yaklaşık 20 dakika kadar kısık ateşin üzerinde pişirin. Daha sonra ocağı kapatarak, zencefilleri bu şurubun içinde 10-12 saat bekletin. Daha az beklettiğinizde yeterince tatlı olmaz. Ama siz fazla tatlı olmasını istemezsiniz, 5-6 saat bekletebilirsiniz.

Bekleme süresi bitince zencefilleri suyun içinden alarak ister bir telin üzerinde, isterseniz bir tepsinin içine dizerek, sularının süzülmesini sağlayın. Bu şekilde zencefiller iyice kuruyacaktır. Zencefilleri daha fazla şekerlemeyi isterseniz, kaynatmanın sonrasında şurubun içinden alarak ılık şekilde bol şekere bulayabilirsiniz. Bu şekilde zencefilleri telin üzerinde kurutun. Artık ev yapımı zencefil şekeri tüketmeye hazır hale geldi. Bunları ağzı kapalı olan kavanozlara koyarak, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }