{ "title": "Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.zencefil.gen.tr/images/kuru-zencefil-cayi-nasil-yapiliri.jpg", "date": "21.01.2024 08:36:41", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır, zencefil alternatif tıp olarak adlandırılan alanda en fazla kullanılan bitkiler arasındadır. Bu özelliği şüphesiz ki çok faydalı olmasından kaynaklanmaktadır. Zencefilden yapılan belki onlarca çay tarifi vardır ama bu tarif en faydalı olanlarından bir tanesidir.

Kuru Zencefil Çayı Malzemeleri
Tatlandırmak için
Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır?

Öncelikle 5 fincan su cezveye alınarak kaynatılır. Üzerine birkaç parçaya ayırdığımız kök zencefil atılır ve on dakika kısık ateşte kaynatılır. Daha sonra üzerine kakule taneleri atılıp beş dakika daha kaynatılır. Ardından ocağın altı kapatılıp, karanfiller nane yaprakları ve yeşil çay ilave edilir. Ardından cezvenin üzeri kapatılıp 15 dakika demlendirilir. Daha sonra süzülüp fincana koyulduktan sonra esmer şeker veya bal ile tatlandırarak tüketebilirsiniz. Bal ile tatlandıracaksanız çayın biraz daha ılınmasını beklemelisiniz. Çok sıcak suyun içinde bal faydasını önemli oranda kaybeder.

Kuru Zencefil Çayının Faydaları Nelerdir?

Allah'u Teâlâ'nın şifa deposu olarak yarattığı muhteşem bitkilerden sadece bir tanesi olan zencefilin sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Zencefil çayının en bilinen bazı faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.
Not: Eğer yağ yakmak için kullanıyorsanız tatlandırmadan kullanmanız gerekmektedir.

Kuru Zencefil Çayının İçilmesinin Sakıncalı Olduğu Durumlar Nelerdir?

Özellikle hamileler ve emziren anneler ilaç kullanamadıkları için hastalandıklarında genelde bitki çaylarına başvururlar. Hamilelerin ve emziren annelerin içerisinde zencefil bunan hiçbir şeyi fazla tüketmeleri doğru değildir. Kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Bununla birlikte kalp hastaları yakın zamanda büyük bir ameliyat geçiren kimselerinde doktorlarına danışarak kullanmaları tavsiye edilir.
" } ] }