{ "title": "Kök Zencefil Nasıl Kullanılır", "image": "https://www.zencefil.gen.tr/images/kok-zencefil-nasil-kullanilir.jpg", "date": "20.01.2024 03:33:40", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Kök Zencefili Nasıl Kullanılır, Birçok hastalıklara şifa olan zencefilin farklı kullanım şekli vardır. Zencefiller kendi içinde de farklı şekillerde tüketilmektedirler. Zencefil çayı, balla karıştırılarak, limon ile karıştırılarak ve günlük takviye amaçlı tabletler halinde de kullanılmaktadır. Fakat kök zencefili genel olarak bal ve limon ile karıştırılarak kullanılmaktadır. Kök zencefili tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar kök zencefilini tüketecek olanın yaşı ve buna bağlı olarak kullanım miktarı önemlidir. Kök zencefili bilinçsiz bir şekilde kullanıldığı takdirde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Çünkü zencefilin faydaları olduğu kadar, bilinçsiz tüketildiği zaman zararları vardır. Genel olarak kök zencefilin tüketildiği yöntem olan bal ile kullanımını maddeler halinde sıralayacak olursak;
Görüldüğü üzere kök zencefili bal ile bu şekilde hazırlanır. Bunun yanı sıra kök zencefili ballı çay, limonlu çay ile tüketilebilir ballı ve limonlu çayın hazırlanışı oldukça basittir. Bir kök zencefilini temiz bir şekilde yıkadıktan sonra kabuklarını soyarak jülyen (Elma) dilimi şeklinde dilimledikten sonra yine kullanım miktarına dikkat ederek çocuklar için maksimum iki üç dilim fincana atılır yetişkinlerde ise bu oran iki üç katına çıkabilir. Çayınızı hazırladıktan sonra bal veya limon da katarak çayınızı yudumlayabilirsiniz. Fakat günlük kullanımda maksimum iki üç bardak tüketilebilir. Ayrıca zencefil çayı soğuk kullanılmalıdır çok sıcak olmamalıdır. Zencefil kökünün bir diğer kullanım şeklide kurutarak kullanılmasıdır. Bir zencefil kökünü kuruttuktan sonra rendeleyerek, toz haline getirdikten sonra yemeklerimize özellikle etlerde (Balık, tavuk, kırmızı et) aşırıya kaçmadan baharat gibi kullanabilir. Zencefilin hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsağı çalıştırdığı düşünüldüğünde, yemeklerde kullanılmasında kattı lezzeti yanında şifalarından da faydalanılabilir.
" } ] }