{ "title": "Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır", "image": "https://www.zencefil.gen.tr/images/kok-zencefil-cayi-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 10:10:23", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Kök zencefil çayı nasıl yapılır, Kök zencefil çayı özellikle sindirim sıkıntısı yaşayanlara çok iyi gelir. Bu çay yapılır ve içilirse içerisindeki bileşenler sayesinde vücuda bakterilerin girmesine ve giren bakteri enfeksiyonlarının yayılmasına engel olur. Genel olarak gıda maddeleri ile vücuda girmiş olan ve ateş bulantı kusma ishal kas ağrısı gibi belirtileri olan bakterilere karşı günde üç bardak kadar zencefil çayı içmek etkili olacak ve kısa sürede vücuttan atılmasını sağlayacaktır. Ayrıca grip öksürük boğaz enfeksiyonlarında da oldukça etkili bir çaydır.

Kök zencefil çayı nasıl yapılır, Kök zencefil ile çay yapacaksanız bir büyük bardak çay için 15-20 gram kadar yeterli olacaktır. Zencefili alıp temizce yıkadıktan sonra üzerindeki sert kabuğu soymanız gerekecektir. Daha sonra isterseniz küçük küçük dilimler halinde doğrayın isterseniz de rendeleyin. Çayınızı yaparken dilimlenmiş ya da rendelenmiş zencefili bardağa alıp üzerine kaynar suyu döküp on dakika bekleyebilirsiniz ya da zencefili küçük bir tencereye alır üzerine bir bardak su koyar su ile kaynatabilirsiniz. Bu durumda da yine on dakika kaynayacaktır. Tabi soğuk su konulmalıdır bu defa. Çayınızı hangi şekilde demlerseniz demleyin kaynatma ve dinlendirme süresine çok dikkat etmeniz gerekecektir aksi halde çayınızın tadı acıyabilir. Çayınızı yaptıktan sonra demlenme aşaması bitince içerken daha da tatlandırmak adına içerisine birkaç damla bal ve bir dilim limon atabilirsiniz. Bu şekilde bir karışım hem daha faydalı olacaktır hem daha lezzetli olacaktır. Bu çay kan dolaşımını arttırarak kötü kolesterolü düşürür bu nedenle yüksek kolesterole bağlı olarak oluşan kalp hastalıklarına da iyi gelir ve birçok bitki çayı arasında tercih edilenlerin başında gelir.
" } ] }