{ "title": "Hamilelikte Zencefilin Zararları", "image": "https://www.zencefil.gen.tr/images/hamilelikte-zencefilin-zararlari.gif", "date": "21.01.2024 05:56:52", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "
Hamilelikte zencefilin zararları, hamilelikte her türlü besinin, bitkisel ürünün bile zararlı etkileri olabilir. Normalde vücudumuz için oldukça yararlı olan suyun bile fazla miktarda tüketilmesi, elektrolit dengesini bozacağından ölüme bile kadar gidebilecek etkiler yapabilir. Öncelikle zencefil gibi yararlı bir bitkinin de zararlı etkileri olabilir. Önemli olan zencefilin hangi dozlarda alınması gerektiğidir. Bu nedenle gerek baharat gerekse bitkisel çay olarak tüketilecek zencefilin hamilelikte ne kadar alınması hakkında doktor önerisi alınmalıdır.

Hamilelikte zencefil mide bulantılarını kesebilir, ancak doz aşıldığında düşük nedeni olabilir

Zencefil hamilelikte özellikle mide bulantıları için yararlı olabilir. Bu yapılan bir çalışmada belirlenmiştir. Erken dönemde hamile bayanlar üzerinde yapılmış bir araştırmada, günde 4 defa 250 mg doz verilen zencefilin kadınların büyük oranında mide bulantısı ve kusmasını engellediği belirlenmiştir. Ancak zencefilin adet söktürücü yani emenagog etkisinin bulunması nedeniyle alınan zencefil dozunun doktor tarafından ayarlanması tavsiye edilir. Buna dikkat edilmediği takdirde, hamilelikte kullanılan zencefil düşüğe neden olabilir. Bu nedenle zencefil yararlı diyebilsek bile, öncelikle dozun iyi ayarlanmış olması gerekir.

Hamilelik kadınlar açısından bir sorumluluktur. 9 ay boyunca beslenmelerinden, genel sağlıklarına kadar her konuya dikkat etmeleri ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeleri gerekir. Bu konuda doktorla sürekli olarak iş birliği haline olmaları gerekir. Tükettikleri besinlerin yararları ve zararlarını öğrenmeli, doktoruna danışarak düzenli beslenmeye çalışmalıdırlar. Zencefilin yararlı etkilerden faydalanmalı, zararlı etkilerinden kaçınmak için her türlü önlemi almalıdırlar. Hamilelikte zencefilin zararları arasından en fazla dikkati çeken düşüğe sebep olmasıdır. Özellikle gebeliğin ilk aylarında bu oldukça risklidir. Bu nedenle zencefilin baharat olarak kullanımından ve çay olarak hazırlanmasından kaçınılmalı, mide bulantısı için alınması gerekirse mutlaka doktora danışılmalıdır. Bir yandan hamilelikteki bulantılara iyi gelen zencefil, diğer yandan hamileliğin düşükle sonlanmasına neden olabilir.
" } ] }