zencefil.gen.tr
zencefil
Sosyal Medyada Paylaş
Gebelikte Zencefil
Zencefilin Zararları
Zencefil Öksürüğe İyi Gelirmi
Taze Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Tansiyonu Yükseltirmi
Zencefil Balgam
Zencefil Afrodizyak
Taze Zencefil Nerede Bulunur
Zencefil Yağ Yakar Mı
Zencefil Nerede Yetişir
Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Çayı İle Zayıflama
Bal Ve Zencefil Karışımı Nasıl Hazırlanır
Yoğurt Zencefil Zerdeçal
Zencefil Reçeli
Taze Zencefil Nasıl Saklanır
Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Kök Zencefil Nasıl Kullanılır
Öksürük İçin Zencefil
Zencefil Salatalık Limon Nane
Yoğurt Zencefil Zerdeçal Tarçın
Bal Zencefil Çörek Otu Karışımı
Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır
Toz Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Faydaları
Zencefil Kanser
Zencefil Macunu
Kök Zencefil
Zencefil Kürü
Tarçın Zencefil Çayı
Kuru Zencefil
Zencefil Kökü
Zencefil Bal Karışımı Nasıl Yapılır
Zencefil
Tüm Sayfalar >>









Zencefil Reçeli

Zencefil reçeli, tropik ve yarı tropik iklimlerde yetişen bir bitki türüdür. Görüntü itibariyle yer almasını anımsatmaktadır. Neredeyse tüm dünya mutfaklarında baharat olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tıbbi alanlarda da kullanılmaktadır. Alternatif tıpta oldukça popüler olan bu bitki türünün baş ağrısına, mide rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle kanser derneklerinin beyanlarına göre kanser tedavisi sürecinde kullanılmasının katkısı olacağına dair bilimsel kanıtlar sunulmuştur. Neredeyse her alanda kullanılabilen bu mucize bitkiden şarap, gazoz, turşu ve reçel üretimi de yapılabilir. Alternatif olarak sofralarımıza koyabileceğimiz ve çocuklarımıza da sevdirebileceğimiz zencefil reçelinin yapımı da oldukça kolay. 

Zencefil Reçeli Malzemeleri
  • 4 adet orta boy taze zencefil 
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 limon ya da bir miktar limon tuzu
  • 6 su bardağı su 
  • 2 adet kabuk tarçın
Zencefil Reçeli Yapılışı

Zencefil Reçeli
Taze zencefilin kabuklarını ince ince soyduktan sonra küçük olmak şartı ile istediğimiz şekilde doğruyoruz. Derin bir tencereye 6 su bardağı suyu koyup üzerine doğranmış zencefil tanelerini ilave ediyoruz. 15-20 dakika kadar pişirip 3 su bardağı şekeri ve kabuk tarçınları ekliyoruz. İyice karıştırdıktan sonra hafif ateşte pişmeye bırakıyoruz. Zencefilin rengi parlak bir tona dönene kadar ve şurubun kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Zencefil tanelerinin şeffaf olması önemli bu nedenle su yeterli gelmez ise sıcak su ilave yapılabilir. Pişmesine 10 dakika kala limon suyunu yada tercihe göre limon tuzu ekliyoruz. Ocaktan alıp kısa bir süre dinlendirdikten sonra kavanozlara dolduruyoruz.  

Afiyet Olsun 

Yayınlanma Tarihi : 27.08.2015 05:27:13

Zencefil Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zencefil Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zencefil Reçeli

Zencefil reçeli, tropik ve yarı tropik iklimlerde yetişen bir bitki türüdür. Görüntü itibariyle yer almasını anımsatmaktadır. Neredeyse tüm dünya mutfaklarında baharat olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tıbbi alanlarda da kullanılmak...

Zencefil Kurabiye

Zencefil kurabiye, bu kurabiye çok severek tüketilen çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kurabiye çeşitlerinden biridir. Farklı kalıplar kullanılarak şekil verilmesi ile de çocuklar tarafından ayrıca ilgi odağı olmasını sağlıyor ve...

Zencefil Şekeri

Zencefil şekeri, aktarlarda, marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir üründür. Bu lezzetli ve şifalı yiyeceği evinizde yapmayı da deneyebilirsiniz. Zencefil çoğu evde tazesiyle, kurusuyla bulunan bir baharat türüdür. İster öksür...

Kuru Zencefil

Kuru zencefil, zencefil başta Asya Arap ve Hint mutfakları olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde yemeklere tat katmak için kullanılan bitkilerin başında yer alıyor. Ayrıca Çin de geleneksel olarak tıpta çeşitli sağlık sorunlarına...

Zencefil Kökü

Zencefil kökü, zencefil bitkisinin dip kısmı olarak bilinmektedir. Zencefil kökü ana vatanı olarak yetişme alanı Güney Asya olarak bilinir. Bu bitkinin kökü sağlık açısından oldukça faydalıdır. Genel olarak yetişme alanı kısıtlı o...

Zencefilin Faydaları

Zencefilin faydaları, havlıcan, kakule ve zerdeçal ile aynı familyaya ait olan zencefil başta Hint mutfağı olmak üzere, Arap, Asya gibi ülkelerde de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Daha çok yemeklere lezzet katmak amacı ile k...

Hamilelikte Zencefil

Hamilelikte Zencefil, Mutfaklarımızda baharat olarak kullandığımız zencefilin aynı zamanda mide bulantısı ve kusmaya iyi geldiği aşikardır.Bu özelliğinden dolayı hamile bayanlar mide bulantısından dolayı  zencefili tercih etmektel...

Zencefil Turşusu

Zencefil Turşusu, günümüzde yemeklerde insanların bolca tükettikleri bir çeşit haline gelmiştir. Oldukça lezzetli olan bu yiyecek birçok faydasıyla da bizleri etkilemektedir. Yapılışı oldukça basit olan bu turşuyu evlerinizde kola...

Zencefil Nasıl Kullanılır

Zencefil nasıl kullanılır, zencefil bitkisi nemli ve sulak bölgelerde yetişen bir bitki türüdür. Bu bitki sarı çiçekler açar ve yassı gri bir gövdeye sahiptir. En sık kullanım alanı kökünün kurutularak baharat yapılması ve yemekle...

Taze Zencefil

Taze zencefil, Taze zencefil de tıpkı toz zencefil gibi tam bir şifa kaynağıdır. Taze zencefilin ana vatanı Asya' nın tropik yerleridir. Tropikal olduğu için taze zencefili Türkiye 'de yetiştirmek mümkün değildir ve ithal edilir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

zencefil, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2017