zencefil.gen.tr
zencefil
Sosyal Medyada Paylaş
Gebelikte Zencefil
Zencefilin Zararları
Zencefil Öksürüğe İyi Gelirmi
Taze Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Tansiyonu Yükseltirmi
Zencefil Balgam
Zencefil Afrodizyak
Taze Zencefil Nerede Bulunur
Zencefil Yağ Yakar Mı
Zencefil Nerede Yetişir
Kuru Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Çayı İle Zayıflama
Bal Ve Zencefil Karışımı Nasıl Hazırlanır
Yoğurt Zencefil Zerdeçal
Zencefil Reçeli
Taze Zencefil Nasıl Saklanır
Kök Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Kök Zencefil Nasıl Kullanılır
Öksürük İçin Zencefil
Zencefil Salatalık Limon Nane
Yoğurt Zencefil Zerdeçal Tarçın
Bal Zencefil Çörek Otu Karışımı
Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır
Toz Zencefil Nasıl Kullanılır
Zencefil Çayı Faydaları
Zencefil Kanser
Zencefil Macunu
Kök Zencefil
Zencefil Kürü
Tarçın Zencefil Çayı
Kuru Zencefil
Zencefil Kökü
Zencefil Bal Karışımı Nasıl Yapılır
Zencefil
Tüm Sayfalar >>









Zencefil Çayı Nasıl Yapılır

Zencefil Çayı Nasıl Yapılır, Sindirim sistemin rahatsızlıklarına birebir olan zencefili çeşitli tüketim şekilleri ile gün geçti sofralarımızın vazgeçilmezi haline geliyor. Kendi sindirim problemlerimiz tüketebileceğimiz ve hatta misafirlerimize ikram edeceğimiz zencefil çayı evde kolaylıkla hazırlanabilmektedir. 

Zencefil Çayı Nasıl Yapılışı,

Taze zencefilden yapacağımız çayımız için öncelikle taze zencefili iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dikkatlice soyuyoruz. Tercihe göre soyulan zencefili rendeleyebilir ya da ince nice doğrayabiliriz. Kalan zencefil taneleri folyo ile sarılıp dondurucuda muhafaza edilebilir. Eğer bir bardaklık yapacaksak suyu kettleden ısıtıp bardağa koyabilir ve zencefili üzerine koyabiliriz. Ancak birkaç bardak yapacaksak çok sık kullanmadığımız bir demlikte suyu kaynatıp üzerine zencefili döküyoruz. 10 dakika kadar beklemesi yeterli olacaktır. Lezzet katması için içerisine damak zevkine göre limon ve bal konulabilir. Zencefil çayı içileceği zaman yapılmalı ve hemen tüketilmelidir. Kaldıkça acılığı artacaktır. Tüketimi güçleştirecektir. Bu nedenle taze taze demleyip içmek en doğrusudur. 

Toz zencefilden çay hazırlarken öncelikle acı olmaması için suyun içine atacağımız miktara dikkat etmeliyiz. Çay demler gibi sıcak suyun içine atıp 4-5 dakika bekleyin. Büyük bir fincan zencefil çayı için yarım çay kaşığı zencefil tozu yeterli olacaktır. Hatta içimini kolaylaştırmak için demlediğimiz çayın içine bir çay kaşığı toz zencefil atılabilir. Yine bal ve limonla da lezzetlendirilebilir. Zencefil çayı gibi diğer bitki çaylarını ara öğünlerde tüketmenin günlük yaşantımızda bizi zorlayan sindirim sorunlarına, sinir sistemi rahatsızlıklarına ve dolaşım bozukluklarına faydaları oldukça çoktur. 

Zencefil Çayı Nasıl Yapılır
Zencefil Çayının Faydaları 

Günde en az bir fincan tüketilmesi önerilen zencefil çayının faydaları saymakla bitmez. Baş ağrılarına, kas ağrılarına ve benzer vücut ağrılarına tedavi edilmesinde büyük fayda sağlar. Mide bulantısının ve ağrısının giderilmesini yardımcı olur. Özellikle gebelikte yaşanan sabah bulantılarında dahi kullanılması önerilmektedir. Bu tür sağlık sorunlarının yanı sıra fazla kilolarından kurtulmak için bir çok diyetisyen tarafından önerilmektedir. Günlük düzenli olarak tüketildiğinde bağırsak hareketlerini arttırdığı ve tuvalete çıkmayı kolaylaştırdığı için şişkinlik sorununu ortadan kaldırmaktadır. Kış aylarında yaşanan grip belirtilerini, öksürüğü, boğaz ağrısını ve sinüs tıkanıklığını ortadan kaldırmak için günlük bir fincan tüketmek yine faydalı olacaktır. İçine koyacağınız limon ile tesirini arttırmak da mümkün. Aynı zamanda depresyon ve kaygı durumlarından kurtulmak için de önerilen çaylar arasında bulunmaktadır. Saydığımız tüm faydalara rağmen güçlü bir bitki olması nedeniyle doktorunuza danışarak herhangi bir alerjinizin olup olmadığını öğrenerek tüketilmesinde yarar vardır. 

Yayınlanma Tarihi : 27.08.2015 05:01:14

Zencefil Çayı Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Zencefil Çayı Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Hamilelikte Zencefil

Hamilelikte Zencefil, Mutfaklarımızda baharat olarak kullandığımız zencefilin aynı zamanda mide bulantısı ve kusmaya iyi geldiği aşikardır.Bu özelliğinden dolayı hamile bayanlar mide bulantısından dolayı  zencefili tercih etmektel...

Zencefil Kurabiye

Zencefil kurabiye, bu kurabiye çok severek tüketilen çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kurabiye çeşitlerinden biridir. Farklı kalıplar kullanılarak şekil verilmesi ile de çocuklar tarafından ayrıca ilgi odağı olmasını sağlıyor ve...

Hamilelikte Zencefilin Zararları

Hamilelikte zencefilin zararları, hamilelikte her türlü besinin, bitkisel ürünün bile zararlı etkileri olabilir. Normalde vücudumuz için oldukça yararlı olan suyun bile fazla miktarda tüketilmesi, elektrolit dengesini bozacağından...

Zencefil Şekeri

Zencefil şekeri, aktarlarda, marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz bir üründür. Bu lezzetli ve şifalı yiyeceği evinizde yapmayı da deneyebilirsiniz. Zencefil çoğu evde tazesiyle, kurusuyla bulunan bir baharat türüdür. İster öksür...

Kuru Zencefil

Kuru zencefil, zencefil başta Asya Arap ve Hint mutfakları olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde yemeklere tat katmak için kullanılan bitkilerin başında yer alıyor. Ayrıca Çin de geleneksel olarak tıpta çeşitli sağlık sorunlarına...

Zencefil Çayı

Zencefil çayı, Anavatını Asya olan zencefil Çin, Brezilya, Jamaika, Hindistan gibi birçok ülkede üretilmektedir. Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan zencefil yemeklerde baharat olarak da yaygın bir şekilde kullanılan bir b...

Zencefil Nelere İyi Gelir

Zencefil nelere iyi gelir, zencefilgiller ailesinden gelen tropikal iklimlerde yetişen zencefil, çok sayıda sağlık sorununa şifa kaynağıdır. Bitkinin yumru şeklindeki kökü, toprakta 15-25 cm kadar aşağılarda olur. İklim koşulları...

Bal Zencefil Zerdeçal

Bal zencefil zerdeçal, kış geldiğinde hemen herkesin en önemli sorunu haline gelen soğuk algınlığı ve gripte oldukça etkili bir karışımdır. Genellikle antibiyotiklere yüklenmek istemeyen kişiler doğal yollardan bu rahatsızlıklarda...

Zencefil Reçeli

Zencefil reçeli, tropik ve yarı tropik iklimlerde yetişen bir bitki türüdür. Görüntü itibariyle yer almasını anımsatmaktadır. Neredeyse tüm dünya mutfaklarında baharat olarak kullanılmaktadır. Ayrıca tıbbi alanlarda da kullanılmak...

Zencefil Kökü

Zencefil kökü, zencefil bitkisinin dip kısmı olarak bilinmektedir. Zencefil kökü ana vatanı olarak yetişme alanı Güney Asya olarak bilinir. Bu bitkinin kökü sağlık açısından oldukça faydalıdır. Genel olarak yetişme alanı kısıtlı o...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

zencefil, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2016